Fysiotherapie het Wooldrik | Osteopathie
363
page-template-default,page,page-id-363,page-child,parent-pageid-154,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-4.4.1,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Osteopathie

Wat is osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze die het lichaam vanuit de holistische invalshoek benadert. Waarbij ‘manuele’ staat voor met de handen en ‘holistisch’ voor totaliteit.

Binnen de osteopathie gaat men ervan uit dat alle systemen in het lichaam samenwerken om het gehele lichaam gezond en functioneel te houden. Wanneer een deel van het systeem minder goed beweegt, dan heeft dit invloed op het functioneren van het lichaam en kunnen er klachten ontstaan. Bijvoorbeeld darmklachten die rugpijnen kunnen veroorzaken.

Een osteopaat past tijdens het onderzoek en de behandeling de kennis van de volgende systemen toe:

  • het bewegingssysteem: botten, gewrichten en spieren.
  • het zenuwsysteem: de verbindingen van de zenuwen in het lichaam naar de ledematen en de hersenzenuwen.
  • het orgaansysteem: de beweging, onderliggende verbindingen en de fysiologie van de organen.
  • het cranio-sacrale systeem: schedelbotten, wervelkolom, ruggenmergvlies, hersenvlies en hersenvochtcirculatie.

Tijdens een consult zal de osteopaat na de intake de beweeglijkheid en de onderlinge relaties van deze systemen onderzoeken en indien nodig behandelen met verschillende technieken om de gevonden bewegingsverliezen weer zo optimaal mogelijk te herstellen. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht, hierdoor is het goed mogelijk dat een osteopaat op een andere plaats gaat behandelen dan waar de klacht zich op dat moment bevindt.

Wanneer de oorzaak van het probleem zoveel mogelijk kan worden aangepakt zal er een snel herstel van bewegingsvrijheid plaats vinden.

Wanneer osteopathie?

Osteopathie kan bij acute klachten, chronische klachten en preventief worden ingezet als ook bij verschillende doelgroepen zoals volwassenen, kinderen en baby’s. Voor uitgebreidere informatie over osteopathie klik hier.

Hier voor kunt u terecht bij:
Karin Roozendal
Fysiotherapeut, Osteopaat
Annelotte Rutgers
Fysiotherapeut, Osteopaat