Fysiotherapie het Wooldrik | Haptonomie
509
page-template-default,page,page-id-509,page-child,parent-pageid-154,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-4.4.1,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Haptonomie

Haptonomie gaat over voelen. Lichamelijke klachten staan vaak niet op zichzelf. Emoties en ervaringen worden opgeslagen in het lichaam en kunnen belemmerend zijn voor het bewegen. Als er geen acht geslagen wordt op de signalen van het lichaam en er niet wordt geluisterd naar het gevoel, kan dit leiden tot lichamelijke klachten.

 

Emoties vormen de basis van ons bewustzijn, helpen ons overleven en het leven betekenis te geven. Ze hangen nauw samen met hoe we bewegen, met houding, stemgebruik en ademhaling. Emoties kunnen geblokkeerd raken, waardoor lichamelijke klachten kunnen ontstaan, bijvoorbeeld verkramping, vermoeidheid of problemen met de ademhaling.

 

Ons lichaam is een bron van informatie, en aanraking brengt ons direct in contact met onszelf en met de ander. Aanraken en (aan)geraakt worden is van wezenlijk belang voor ons welbevinden. Het bevestigt ons in ons bestaan en draagt bij aan ons vertrouwen in onszelf en anderen.

Behandeling met Haptonomie
De behandeling pakt aan de ene kant de lichamelijke klacht aan. (de klacht waarvoor u feitelijk naar de fysiotherapeut zou gaan). Het onderscheidt zich van  reguliere fysiotherapie door meer aandacht voor wat u zelf met uw lichaam kunt. U wordt zich door de therapie meer bewust van spanningen. Of van emoties of blokkades die mede oorzaak kunnen zijn van de lichamelijke klachten. Door deze bewustwording ontstaan meer mogelijkheden om met uw klachten om te gaan.

Wanneer Haptonomie

  • Klachten met een mogelijk psychosomatische oorzaak (chronische spierpijnen, chronische gewrichtspijnen, hyperventilatie, hoofdpijnklachten, slapeloosheid)
  • Een verminderd herstelvermogen van het lichaam; klachten die niet over willen gaan
  • Overbelastingsklachten, zoals b.v. RSI
  • Gevoelens van stress, onrust en overspannenheid
Hier voor kunt u terecht bij:
Edu Roozendal
Fysiotherapeut, Osteopaat, Acupuncturist
Eleonore ten Thij
Haptonomie