Fysiotherapie het Wooldrik | Fysiofitness
274
page-template-default,page,page-id-274,page-child,parent-pageid-154,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-4.4.1,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Fysiofitness

Van oefentherapie naar medische training

Oefentherapie is vanzelfsprekend van oudsher al een belangrijke onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. De vroegere bewegingstherapie is echter in de laatste decennia uitgegroeid tot een behandelvorm met een groot scala aan mogelijkheden. Dat varieert van gewone (grond) oefeningen tot uitgebreide trainingsprogramma’s in onze modern ingerichte oefenzaal.

 

Zolang de training deel uitmaakt van het behandelplan valt het binnen de reguliere fysiotherapie en zal het door de zorgverzekeraar vergoed worden overeenkomstig uw polisvoorwaarden.

Naast trainingsprogramma’s die deel uit maken van de fysiotherapeutische behandeling bieden wij u echter ook de mogelijkheid om op eigen initiatief te trainen

Fysiofitness vormen

U kunt er voor kiezen om zelfstandig een trainingsprogramma af te werken of om in kleine groepen van maximaal 8 personen te trainen. In beide gevallen wordt er vooraf een intake gesprek en een volledige fitheidstest afgenomen waarna er een trainingsprogramma op maat wordt gemaakt. In zo’n programma komen alle facetten van het bewegen aan bod, maar kan specifiek nog eens de nadruk gelegd worden op het verbeteren van uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en/of coördinatie.

 

Al onze trainingsmogelijkheden zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Dat betekent voor alle leeftijden en voor mensen met of zonder sportieve ervaring, maar zeker ook voor mensen die problemen hebben met hun gezondheid. Dat kunnen problemen zijn van het bewegingsapparaat, maar ook hoge bloeddruk, diabetes, COPD of psychische problematiek. Juist voor mensen met dit soort aandoeningen kan bewegen een positief effect hebben op de algehele gezondheid en het welbevinden.

 

Verder dienden we nog andere vormen van training aan zoals:

High intensity interval training (HIIT)

Slank & Fit

 

Voor het trainingsrooster klik hier.

Hier voor kunt u terecht bij:
Dave Wissink
Fysiotherapeut, Manuele therapeut
Pascal van der Meer
Fysiotherapeut