Fysiotherapie het Wooldrik | Nieuw!! Hoge intensiteit interval training
484
post-template-default,single,single-post,postid-484,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-4.4.1,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Nieuw!! Hoge intensiteit interval training

 

 

 

High intensity interval training

Hoge intensiteit interval training is een training strategie die bedoeld is om prestaties te verbeteren, met relatief korte trainingen. HIIT is een vorm van cardiovasculaire training wat bevorderlijk is voor het verbranden van vet in een korte intensieve training. High Intensity Interval Training verhoogt het metabolisme, stimuleert de groeihormoon productie en het vergroot de explosieve kracht. Onderzoek toont aan dat HIIT tot 50{a433b368ca07a1b3aa2f868eca579af48c3f9948c37458ab35772d61fbaca75e} effectiever is in het verbranden van vetweefsel dan een lage intensiteit training.

HIIT protocol

De gebruikelijke HIIT sessies kunnen variëren van 15-20 tot minuten. Een sessie bestaat uit een warming-up, gevolgd door zes tot twaalf herhalingen (periodes) van een hoge intensiteit training, gescheiden door korte pauzes en de totale training eindigt met een cooling-down.

 

HITT training bij fysiotherapie het Wooldrik

De HITT training zal plaatsvinden in de oefenzaal bij fysiotherapie het Wooldrik. De oefenvormen zijn gevarieerd en kunnen bestaan uit b.v. fietsen, hardlopen, cross trainen, squats, lunges, en grondoefeningen voor rug, buik, en rompspieren.

 

Let op

HIIT is niet aanbevolen voor beginnende sporters. Het is een grote belasting op je lichaam en vergt veel energie. Als je last hebt van hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten en/of gewrichtsproblemen, zoals artritis is het verstandig om eerst met een arts in gesprek te gaan, voor je met een dergelijke HIIT begint.

 

HIIT trainingen gaat onder voorbehoud gegeven worden op Donderdagavond. Voor meer informatie neem contact op met Dave Wissink.